O blogu

Dzień dobry! 
Uważasz, że przyszedł czas na zmiany w Twoim sposobie odżywiania? A może borykasz się ze schorzeniem, które wymaga od Ciebie zmiany nawyków żywieniowych? 


Jestem pasjonatką dietetyki i propagatorką zdrowego stylu życia. Ukończyłam studia licencjackie na kierunku Dietetyka na Uniwersytecie Warmińsko- Mazurskim w Olsztynie. Temat mojej pracy licencjackiej to "Żywienie w niedokrwistości z niedoboru żelaza. Studium indywidualnego przypadku".

Studia magisterskie ukończyłam we wrześniu 2017 r. na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Collegium Medicum im. Ludwika Rydygiera w Bydgoszczy. W swojej pracy analizowałam stopień zbilansowania jadłospisu zamieszczanych na blogach żywieniowych.

W czasie studiów zdobyłam dodatkowe umiejętności poprzez praktyki studenckie, udział w konferencjach i warsztatach poświęconym zdrowemu odżywianiu i pracy dietetyka w praktyce. Cały czas poszerzam swoją wiedzę, śledząc doniesienia naukowe oraz czytając prasę specjalistyczną.

Praca jako dietetyk daje mi bardzo dużo satysfakcji- nie ma nic przyjemniejszego, niż obserwowanie efektów swojej współpracy z pacjentami.


Blog postał 15.06.2014 r. i od tamtej pory opublikowałam ponad 97 wpisów, którymi zaskarbiłam sobie wiernych czytelników. Na dzień 13.02.2017 r. statystyki wskazują na ponad 138 tysięcy odwiedzin oraz dużo ponad  725 komentarzy.

Poruszam tematykę związaną przede wszystkim z dietetyką, ale ponadto z aktywnością fizyczną, ciekawą literaturą i programami, które warto obejrzeć. Publikuję również przepisy na smaczne, zdrowe i sycące dania. 

Blog figuruje w szeregu portali zrzeszających osoby piszące o zdrowym stylu życia, a także publikujących przepisy. Bannery portali są widoczne po prawej stronie. 

Od jakiegoś czasu Przewodnik po dietetyce można odnaleźć również na portalu społecznościowym Facebook, gdzie zgromadził on ponad 660 czytelników. 


Masz pytanie, chcesz się czegoś dowiedzieć lub nawiązać współpracę? 
Zapraszam do kontaktu pod adresem:
przewodnik.po.dietetyce@gmail.com 
lub via Facebook



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz